Mijn eerste modelbouwdoos

In mijn jonge jaren besteedde ik uren aan modelbouw. Ik begon aan deze hobby wanneer ik in het zesde leerjaar zat. Ik maakte voornamelijk vliegtuigen uit WOII. De interesse voor vliegtuigen kreeg ik eigenlijk met de paplepel binnen gelepeld via mijn vader. Dat was namelijk ook zijn passie sinds zijn jeugd. In die tijd deed hij ook aan modelbouw. Er staat nog altijd een kast vol van zijn vliegtuigjes bij mijn grootmoeder. Omdat ik me plotseling ook in modelbouw ging gaan interesseren kon mijn vader een stuk van zijn jeugd herbeleven en natuurlijk kreeg mijn nieuwe hobby de volledige steun.
Ik herinner me nog goed toen ik mijn eerste bouwdoos kreeg. We zijn die toen gaan halen bij Dreamland. Ik had natuurlijk gekozen voor de klassieker als eerste bouwdoos: een Spitfire. Mijn broer kreeg er ook één en koos een Hurricane. Mijn vader kon zijn enthousiasme blijkbaar niet zo goed wegsteken want hij kocht er dan nog eens 3 voor zichzelf (iets wat hij niet meer gedaan had sinds zijn kindertijd). Eenmaal thuis begon ik dus aan mijn eerste model. Ik denk dat ik er eigenlijk, maar twee dagen heb aan moeten werken. Meteen daarna heb ik ook het vliegtuig van mijn broer in elkaar gestoken. Het was duidelijk dat ik de smaak te pakken had. Mijn vader zou uiteindelijk maar één van zijn drie vliegtuigen in elkaar steken.
Die eerste Spitfire Mk.XVI was dus de start van een productielijn van vliegtuigen die in een periode van zes jaar zou voltooid worden. Doorheen de jaren veranderden mijn technieken enorm en werden mijn modellen steeds gedetailleerder. Het laatste vliegtuig dat ik afwerkte was een Westland Whirlwind, toevallig ook een Brits vliegtuig. Er zijn nog altijd drie onafgewerkte modellen die ergens een plank op mijn kamer bevolken. Of ik er ooit aan verder zal doen weet ik niet.Op de foto staat het eerste en laatste vliegtuig dat ik maakte. Voor de leken: het eerste (Spitfire Mk.XVI) is dat met één motor, het laatste (Westland Whirlwind) is het tweemotorige vliegtuig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s