Fuck Knife Fever

3 vliegen in 1 klap. Toch handig dat zowel Fuck Buttons, Fever Ray en the Knife samenkomen in 1 filmpje? Ik had deze 3 bands ook apart kunnen bespreken, maar ze hebben zoveel met elkaar gemeen op gebied van hun experimentele ingesteldheid, dat ik me toch maar zou moeten herhalen. Veel kan ik niet vertellen over deze muziekgroepen, hun muziek valt moeilijk te beschrijven en is enkel te ervaren. Voor mij werkt de muziek van Fuck Buttons, The Knife en Fever Ray zeer inspirerend. Het eerste filmpje van de post is een beetje een samenraapsel van verschillende kenmerken van de 3 bands, maar ik vind het een heel doeltreffend filmpje op grafisch vlak. 

Als ik Fuck Buttons hoor ontstaat er in mijn hoofd altijd een soort van kleurexplosie.

Fever Ray is dan weer stukken donkerder, maar bezit altijd nog een vleugje noorderlicht. Voor de gelegenheid heb ik een filmpje gekozen met fragmenten uit de graphic novel: ‘Black Hole’ van Charles Burns. Dat boek heb ik eens gekocht en de sfeer er in sluit nauw aan bij de muziek van Fever Ray. De albumhoes van Fever Ray verwijst qua tekenstijl ook naar de tekeningen van Charles Burns.

Fever Ray is een nevenproject van de zangeres van the Knife. The Knife leerde ik bijgevolg het eerst kennen. De clip waar Nick al iets over gepost heeft (van het nummer ‘We Share Our Mothers Health’) is bij mij ook het eerste wat er me visueel te binnen schiet als ik denk aan The Knife. Toen ik hem 5 jaar geleden voor het eerst zag was ik enorm onder de indruk van hoe krachtig zo’n “eenvoudige” vormgeving kan zijn. Omdat dat filmpje al gekozen werd kies ik er een ander uit van the Knife. Het clipje van ‘Like a Pen’ zag ik volgens mij ook eerder dan dat van ‘We Share Our Mothers Health’ en ik vind het ook een goed clipje omwille van de manier waarop verschillende animatie en filmtechnieken samenkomen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s