KSA de Vlasblomme

Vanaf het eerste middelbaar tot en met het zesde middelbaar ging ik naar de KSA. Ik kwam er bij aan de leeftijd waarop je net een heleboel nieuwe dingen mag doen. Vanaf de knapen mochten we sjorren, deden we 2 daagse op kamp, enz. Het is vanaf dan dat de klassieke leventjes wat spelletjes verdwijnen en er nieuwe avontuurlijkere dingen aan bod komen. In de KSA was verveling ver te zoeken.

Een klassieker van een activiteit waren de harde pleinspelen. Onder die naam vielen de spelletjes die doorgaans het meeste kleerscheuren en blauwe plekken opleverden. Hoewel ik deze spelletjes graag deed, behoorde ik duidelijk niet tot de zwaargewichten.

Uitblinken kon ik dan weer wel als er iets creatief te doen was. Dat kon gaan van het bodypainten van een suske & wiske album, of het tunen van een schoendoos…
De jaren in de KSA vlogen voorbij en al snel brak de leeftijd aan waarop we leiding zouden moeten gaan geven (16)… Omdat ik zowel vrijdag avond als zaterdag voormiddag tekenschool volgde en ik dat niet kon/wou laten schieten (met het oog ooit eens voor een toelatingsexamen te kunnen slagen), had ik besloten dat niet te worden. Ik was dus bang dat mijn tijd er als KSA’er er bijna op zat. Ik was blij te horen dat mijn jaar uitstel van executie kreeg omdat er een overaanbod van leiders was. Omwille van die reden werd er een extra ban ingelast. Dit was het gouden jaar omdat we zowel de voordelen van een lid als van een leider hadden.
Na een prachtige reis naar Roemenië, zat het er uiteindelijk toch op voor mij. Het zijn enkele mooie jaren geweest, maar ik vind het nog altijd een beetje sad dat ik gestopt ben.

Advertisements

One thought on “KSA de Vlasblomme

  1. Pingback: Als je ‘t mij vraagt… « onderstebuiten binnensteboven

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s